پروژه سیماک در استان

البرز

استان البرز، از استان‌های پیشگام در اجرای پروژه سیماک است؛ به گونه‌ای که اجرای این پروژه در استان البرز چند ماهی پیش از تصویب آن کلید خورد. سیماک در البرز در 25 اسفندماه 1394 با به‌کارگیری سامانه یکپارچه مدیریت املاک در 30 دهیاری و نیز در تیرماه 1395 با آموزش کارشناسان 10 دستگاه اجرایی منتخب آغاز شد. کارگاه سیماک در استان البرز با ظرفیت 30 نفر در محل اداره کل پست این استان دایر است و کار آموزش دهیاران، کارشناسان شهرداری‌ها و سایر دستگاههای اجرایی ذیربط ملک همچنان ادامه دارد. آمارهای موجود نشان می‌دهد با راه اندازی سامانه سیماک در البرز، زمان پاسخگویی به استعلامات حوزه املاک در دستگاههای بهره‌بردار به یک پنجم کاهش یافته است. با توجه به پیشرفت قابل ملاحظه پروژه در استان البرز، برنامه توسعه دفتر هماهنگی پروژه و آموزش اعضای تازه آن آغاز شده است.

ادامه بستن
سازمان های بهره بردار در استان البرز
استان البرز در یک نگاه

استان البرز با مساحت 5142 کیلومتر مربع، سه دهم درصد از مساحت کشور را در برگرفته است. این استان با مرکزیت شهر کرج، دارای 6 شهرستان، 17 شهر، 13بخش، 29 دهستان و 356 دهستان است.

 

 جغرافیای طبیعی

استان البرز بین خط‌الرأس چین‌خوردگی البرز مرکزی و حاشیه غربی دشت کویر واقع‌شده و به این ترتیب آب و هوای استان عمدتاً متأثر از عامل ارتفاع است.

میانگین بارش سالانه در استان البرز 320 میلی‌متر است و منابع آبی استان به سه دسته آب‌های سطحی، آب‌های زیرزمینی و آب پشت سدها تقسیم می‌شوند. دو رودخانه کرج و طالقان، مهم‌ترین رودخانه‌های استان هستند و بزرگ‌ترین سدهای استان یعنی سد امیرکبیر و طالقان نیز در مسیر همین دو رود بنا شده‌اند. کل حجم منابع آبی تجدیدپذیر استان حدود ۲.۲ میلیارد مترمکعب است.

مراتع بخش عمده پوشش گیاهی استان البرز را تشکیل می‌دهند و بیش از 72 درصد مساحت استان را فراگرفته‌اند. بقیه مساحت استان بیابانی و مقدار اندکی نیز دارای پوشش جنگلی (با احتساب درختچه و بیشه‌زار) است.

 

 جغرافیایی انسانی

بر پایه نتایج آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن  در سال 1390، جمعیت استان البرز 2 میلیون و 412 هزار نفر است که 51 درصد از این جمعیت را مردان و 49 درصد را زنان تشکیل می‌دهند. البرز همچنین، پس از استان بوشهر دومین استان کشور از نظر درصد متوسط رشد سالانه جمعیت در کشور است. 7/90 درصد ساکنان این استان در نقاط شهری و 3/9 درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

به علت مهاجرپذیری بالای استان البرز، ساکنان این استان خاستگاه‌های جغرافیایی متنوعی دارند؛ چندان که شمار زیادی از آذری‌ها، لرها، گیلک‌ها، یزدی‌ها، مازندرانی‌ها و خوزستانی‌ها در این استان زندگی می‌کنند. البرز با نرخ 3،9 درصد، بالاترین نرخ مهاجرپذیری را در این استان دارد.

 

 وضعیت اقتصادی

وضعیت اقتصادی استان البرز تا حد زیادی متأثر از وجود منابع آبی و اراضی حاصلخیز و نیز موقعیت ارتباطی این استان و نزدیکی آن به پایتخت است. همچنین این استان به لحاظ کمی و کیفی از نیروی انسانی خوبی برخوردار است.

اگرچه سهم بخش کشاورزی در اشتغال استان حدود 18 درصد اما بزرگ‌ترین بخش اقتصادی را صنایع استان تشکیل می‌دهند. البرز با هفت شهرک صنعتی فعال یکی از بزرگ‌ترین مراکز صنعتی کشور به شمار می‌رود. تعداد معادن استان نیز 19 واحد است که بیشتر شامل معادن شن و ماسه و سنگ آهک است.

بر اساس آمار سال 93 استان البرز در بخش صنعت بیش از 61 هزار میلیارد ریال ارزش افزوده داشته که 3.5 درصد ارزش افزوده بخش صنعت کشور است. در بخش خدمات نیز استان البرز با تولید 273 هزار میلیارد ریال ارزش افزوده 4.6 درصد ارزش افزوده این بخش در کشور را به خود اختصاص داده است.

 

ادامه بستن