پروژه سیماک در استان

گیلان

پیشینه استقرار سامانه سیماک در استان گیلان به پیش از تصویب این پروژه بازمی‌گردد. نخستین بار از 20 بهمن ماه سال 1394 به صورت پایلوت و در 7 شهرداری و 30 دهیاری استان اجرا و موجب شد که پس از تصویب پروژه ، استان گیلان در زمره استان‌های پیشرو در اجرای این پروژه قرار گیرد. . بدین منظور، سه کارگاه آموزشی در سطح استان ایجاد شد که نخستین آنها به ظرفیت 50 نفر در اداره کل پست استان برپاست و دو کارگاه دیگر در شهرهای لاهیجان و تالش، مجموعا با ظرفیت 70 نفر فعال هستند. در حال حاضر، دفاتر مدیریت پروژه (PMO) و هماهنگی پروژه (PCO) آموزش کاربران دستگاههای اجرایی و استقرار سامانه سیماک در آنها را دنبال می‌کنند.

ادامه بستن
سازمان های بهره بردار در استان گیلان
استان گیلان در یک نگاه

استان گیلان با مرکزیت شهر رشت، 14711 کیلومترمربع مساحت دارد و 0.9 درصد مساحت ایران را به خود اختصاص داده است. این استان دارای 16 شهرستان، 52 شهر،43 بخش، 109 دهستان و 2583 آبادی است. شهرستان‌های گیلان عبارت‌اند از آستارا، آستانه‌اشرفیه، املش، بندر انزلی، تالش، رشت، رضوانشهر، رودبار، رودسر، سیاهکل، شفت، صومعه‌سرا، فومن، لاهیجان، لنگرود و ماسال. گیلان از سمت شمال غرب با کشور آذربایجان همسایه است.

 

جغرافیای طبیعی

گیلان دارای آب‌وهوای معتدل خزری و متشکل از دو بخش کوهستانی و جنگلی است. رشته‌کوه البرز بخش‌های جنوبی استان، همچون حصاری بلند این منطقه را از سایر بخش‌های فلات ایران جدا کرده است و جلگه‌های استان نیز میان کوه و دریا گسترده شده‌اند. مساحت این جلگه‌ها به بیش از پنج هزار کیلومترمربع می‌رسد که خود شامل سه بخش‌ تالش، گیلان غربی و گیلان شرقی هستند. پوشش گیاهی استان نیز بسیار غنی است. جنگل‌های گیلان که از آن‌ها با عنوان جنگل‌های مرطوب یا کاسپی نام‌برده می‌شود، در ناحیه رویش هیرکانی قرارگرفته‌اند و دارای ارزش‌های زیست محیطی و اقتصادی فراوان هستند. با وجود این، در چند دهه اخیر از مساحت این جنگل‌ها کاسته شده است. اجرا پروژه‌های عمرانی از جمله راه‌سازی، بهره‌برداری از چوب جنگل‌ها، چرای بی‌رویه دام، آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی، گسترش اراضی کشاورزی در محدوده‌های جنگلی، ساختمان‌سازی و تغییرات آب و هوایی از جمله عوامل مؤثر بر تخریب جنگل‌های گیلان هستند.

 

جغرافیای انسانی

بر پایه سرشماری سال 1390، جمعیت استان گیلان 2 میلیون و 480 هزار و 874 نفر است که  نفر است که 61 درصد آن‌ها شهرنشین و 39 درصد روستانشین هستند. از نظر تراکم نسبی جمعیت، استان گیلان پس از استان تهران در مقام دوم کشوری قرار دارد. عواملی مانند آب‌وهوای مساعد، خاک حاصل خیز، منابع آبی فراوان و دایمی و گستردگی شبکه ارتباطی، تراکم جمعیت در این استان را افزایش داده است. عمده ساکنان گیلان را گیلک‌ها تشکیل می‌دهند و پس از آن‌ها به ترتیب اقوام تالش، ترک، کرد، لر بیشترین جمعیت را به خود اختصاص داده‌اند.

 

وضعیت اقتصادی

استان گیلان از مراکز بزرگ کشاورزی، دامداری و شیلات در ایران است؛ چندان‌که 92.1 درصد چای، 37.6 درصد برنج، 76.2 درصد فندق، 85.1 درصد ابریشم، 60 درصد بادام‌زمینی، 21.4 درصد زیتون، 2.7 درصد مرکبات، 13.4 درصد گوشت ماهی خاویاری، 4 درصد گوشت مرغ، 5.1 درصد گوشت قرمز، 22.4 درصد آبزیان پرورشی و 15 درصد خاویار کشور را تولید می‌کند.

در این استان هم‌چنین، 240 واحد صنعتی وجود دارد که به طور عمده شامل صنایع غذایی، مصالح ساختمانی، معدنی غیرفلزی، پوشاک و نساجی، شیمیایی، فلزی و صنایع چوبی هستند.

 

 

ادامه بستن